5 gode råd til bryllupsfesten

 

Igennem årerne har vi fejret rigtig mange bryllupsfester på Møllehuset. Her får du nogle gode råd, som er baseret på vores mange års erfaringer.

Hvilken menu skal vi vælge?

Maden spiller en stor rolle for din bryllupsfest, og der er flere fine løsninger. Vælger du buffet, giver du festen et mere afslappet udtryk. Det er en uformel måde at spise på, og du er sikker på, at alle finder noget, som de kan lide. Vælger du en menu, kan du med fordel vælge sæsonens råvarer. Holder du et sommerbryllup, er der meget lækkert frugt og grønt, som kan præge menuen. Er det et vinterbryllup, kan der for eksempel være lækre rodfrugter på menuen. Uanset, hvad I vælger, kan I måske tænke over, om der er ret, der har en historie for jeres forhold eller måske har I en yndlingsret. Det kan gøre menuen personlig for lige netop jeres bryllup.

Vælger I menu, er det næste valg, hvor mange retter, der skal være på menuen? Vi anbefaler 3 eller 4 retter. Der er som regel mange festlige indslag og taler til et bryllup, og det tager tid. Vælger I 3 eller 4 retter er I sikre på, at der er tid nok til at nyde både mad og indslag.

 

Skal vi vælge en pakkeløsning?

Mange par vil gerne have en pakkeløsning, når de holder bryllupsfest. Det sikrer, at prisen er fast, og det er nemt at overskue, hvad festen kommer til at koste. Om en pakkeløsning kan svare sig, kommer meget an på sammensætningen af gæsterne til brylluppet. Du kan overveje, om der sidder mange gæster til festen, som du ikke forventer vil drikke megen vin, men måske mere holde sig til vand og sodavand. Der kan måske være lidt penge for dig at spare ved ikke at vælge pakkeløsningen. Til gengæld er det svært at vide, hvad prisen helt nøjagtigt bliver. Vælg den løsning, du har det bedst med, så du ikke skal tænke over, hvor meget der bliver drukket og spist i løbet af festen.

 

Skal vi servere bryllupskagen før eller efter middagen?

Det er naturligvis en smagssag. Er I tidligt færdige i kirken, kan der være mange timer før middagen, som gæsterne skal have til at gå. Så kan det være en fordel at servere bryllupskagen om eftermiddagen, da gæsterne sikkert også bliver lidt sulte. Er I sent færdige i kirken, kan det være en rigtig fin afslutning på middagen at servere bryllupskagen til kaffen. Det kommer dog også an på, om I forventer mange indslag og taler, da det så kan blive meget sent, før bryllupskagen bliver serveret.

 

Hvilken bordopdækning skal vi vælge?

Runde borde er meget populære til bryllupper. Det giver en god mulighed for at snakke med alle ved bordene, og det ser flot ud i lokalet. Et langt bord ser flot ud til mindre bryllupper på 20-30 personer, og alle ved bordet har mulighed for at se brudeparret.

Uanset opstilling er der mange muligheder for opdækning, så lokalet ser smukt ud. Hvide duge og servietter er det klassiske valg, og det ser meget smukt ud. En farvet serviet (måske matchende invitationen og blomsterne) kan dog pifte lokalet lidt op, og det kan samtidig se meget smukt ud.

 

Udendørs vielse?

I Bangsbo Botanisk Haves Rosenhave er der forrettet mange vielser, og det er meget smukke omgivelser at blive viet i. Samtidig kan I få taget nogle smukke billeder rundt omkring i Bangsbo, fx på en af de hvide broer eller oppe på Pikkerbakken med den flotte udsigt over Frederikshavn i baggrunden. Lad jeres gæster nyde et glas velkomstdrink i parken, mens I får taget billederne.

Forret

 

 

Sal2_1

 

 

Bryllupskage1

 

 

Bruden