To årtier med oplevelser
Da Lise og Alfred Pichler i 2005 slog dørene op til Møllehuset, var håbet, at det historiske gæstgiveri endnu engang kunne blive en fast del af hverdagen for mange gæster - både lokale og turister. Drømmen var at skabe et sted, hvor folk havde lyst til at fejre både store og små begivenheder, og hvor der var plads til hygge og fokus på god mad af lokale råvarer med udgangspunkt i Bangsbo.
“Jeg husker stadig vores første rigtige åbningsdag – vi var spændte, indtil den første gæst trådte ind ad døren for at købe en øl. Det var en flot efterårsdag, og flere gæster kom til i løbet af dagen. Vi fik hurtigt at mærke, at gæsterne tog os til sig,” fortæller Alfred med et smil.
“Vi havde haft et stort bryllup nogle dage forinden vores officielle åbningsdag - vores allerførste selskab på Møllehuset, hvor alting var nyt og skinnende. Servicet havde aldrig været brugt, vi havde netop fået kørt det hele igennem opvaskemaskinen. Det var en fantastisk oplevelse at byde gæster indenfor for første gang, og det gjorde kun det hele endnu mere specielt, at det var et bryllup. Vi holdt nemlig selv bryllupsfest på Møllehuset, da vi blev gift,” fortæller Lise.
Alfred tilføjer: “For os har det altid handlet om mere end mad. Det er minderne, smilene og de små øjeblikke med gæsterne, som gør arbejdet helt særligt. Vi har set gæster fejre bryllupper, konfirmationer og runde fødselsdage – og mange af dem er kommet igen og igen gennem alle årene.”
højdepunkter gennem årene
I løbet af 20 år har Møllehuset været del af mange særlige øjeblikke:
- De store bryllupsfester, der blandt andet har budt op receptioner i Botanisk Have, smukke brudepar, flotte biler og skøn musik.
- Julefrokosterne i de kolde vintre, hvor sne over Bangsbo har skabt julemagi ud over det sædvanlige.
- De store og helt særlige fester vi har fået lov til at planlægge og afholde på smukke og særlige lokationer i nordjylland.
- Overtagelsen af Hotel Lisboa i 2012, hvor vi endelig fik muligheden for at tilbyde vores gæster ophold i Bangsbo, også i forbindelse med fester og arrangementer på Møllehuset.
- Vinterlysfesten i 2022, hvor vi indbød til luksusfest med 3-retters menu og musik i stor laplandsk tipi midt i en vinterstorm i februar.
- De mange arrangementer i naturen i Bangsbo, der blandt andet har budt på bålmiddage, pizzabagning under åben himmel, helstegt pattegris i roasting box og smukke naturoplevelser i det område, vi elsker så højt.
- Julejazzbal og Fredagsfester, hvor Møllehuset har været fyldt med danseglade gæster og god musik til langt ud på natten.
- Besøg fra stamgæster gennem generationer – hvor bedsteforældre har taget børn og senere børnebørn med til middag, så familietraditioner lever videre ved Møllehusets borde.
- Coronanedlukningen, hvor vi dykkede dybere ned i det lokale og nørdede med traditionsrige opskrifter, der til sidst blev til vores lille "butik" med lokale produkter lavet af Bangsbo-ingredienser.
- De kendte og offentlige personligheder, der igennem årene har gæstet Møllehuset, herunder blandt andet Mette Frederiksen, Hans Pilgaard, Inger Støjberg, Merete Mærkedahl, Peter Mygind, Jens Gaardbo, Allan Olsen og mange flere.
- Kongeparrets besøg den 25. august 2025, hvor vi fik den store ære at servere bålmad i Bangsbo Dyrehave under regentparrets sommertogt. “Det var en uforglemmelig dag – at lave mad over åben ild og servere det for Hendes Majestæt Dronningen og Hans Majestæt Kongen i vores egne omgivelser var noget helt særligt,” fortæller Lise
"Vi kune blive ved," siger Lise med et smil, og Alfred nikker. "Der er så mange gode oplevelser at se tilbage på, så mange af livets højdepunkter, vi har fået lov at være en del af."
En hyldest til medarbejderne
Bag succesen står også de mange dygtige medarbejdere, som gennem årene har været en del af huset.
“Vi skylder en kæmpe tak til alle de mennesker, der har arbejdet sammen med os gennem tiden. Nogle var hos os i kort tid, andre i mange år – men alle har de sat deres præg på Møllehuset,” siger Alfred. “Og en særlig tak går til vores nuværende team, som hver dag hjælper os med at skabe den stemning og kvalitet, vi er kendt for.”
En stor tak skal især lyde til vores køkkenchef gennem alle årene, Kirsten Høgh, som vi har stået skulder mod skulder med, og som i særlig grad har tilført professionalisme, dedikation og høj arbejdsmoral til virksomheden. Møllehuset, som vi kender det, ville ikke være det samme uden hende. Især æren for vores landskendte kringle tilfalder hende!
Et varmt tak
“Vi er taknemmelige for hver eneste gæst, der har sat sig til bords hos os gennem 20 år,” siger Lise. “Det er jer, der gør, at vi hver dag glæder os til at låse døren op.”
Alfred runder af: “Vi ser frem til at fejre jubilæet sammen med jer – og til mange flere år fyldt med gode måltider, grin og minder.”
Tak til gæster, medarbejdere – tidligere og nuværende – familie og venner af huset, samarbejdspartnere og leverandører, samt alle jer, der har været med på rejsen. Vi glæder os til at fortsætte eventyret sammen!
Jubilæumsugen – 1.–7. september 2025
Gratis bobler til tavlemenuen
Hele ugen skåler vi for de 20 år og byder på et glas bobler til alle, der vælger vores tavlemenu.
Stort kagebord søndag den 7. september
Kl. 13.00–16.00 dækker vi op til et overdådigt kagebord fyldt med klassikere og nye fristelser.
Pris: 120,- pr. person inkl. kaffe, te og varm chokolade.
