Et kongeligt besøg i bangsbo

Den 25. august 2025 gæstede kongeparret Bangsbo under deres sommertogt. Her nød de en 3-retters frokost i Skovhuset, som vi på Møllehuset fik æren af at levere.

En kongelig frokost i Bangsbo Dyrehave

Torsdag den 25. august blev en helt særlig dag i Frederikshavn og Bangsbo. Som en del af deres sommertogt lagde Kongeparret vejen forbi vores smukke egn – et besøg, der skabte glæde, feststemning og fællesskab i hele kommunen.

For os på Restaurant Møllehuset var det en stor ære at få lov til at levere frokosten til kongeparret i de naturskønne omgivelser i Bangsbo Dyrehave. Opgaven har været undervejs længe, og vi har lagt mange kræfter i at finde frem til den helt rigtige menu. I ugerne op til har vi eksperimenteret i køkkenet, prøvet sammensætninger af og finpudset retterne – og ikke mindst har vi smagt os igennem flere prøvemiddage, indtil alt sad præcis, som det skulle.

“At lave mad til kongeparret har været en af de største oplevelser i min tid som køkkenchef. Vi har virkelig nørdet med detaljerne – lige fra de råvarer, vi har sanket i Bangsbo, til de sidste smagsjusteringer i køkkenet. Det har været vigtigt for os at skabe en menu, der afspejler naturen og vores område, og jeg er stolt over, hvordan vi lykkedes med det,” fortæller køkkenchef Kirsten Høgh.

Menuen blev skabt med respekt for Bangsbos natur og historie. Mange af råvarerne er hentet lokalt, og vi har selv sanket urter og bær i området. Tilberedningen er holdt i en rustik og naturlig stil, hvor vi har grillet, røget og tilberedt over åben ild for at lade råvarernes rene smag træde frem.

Den kongelige menu bestod af:

  • Forret: Hjemmelavet vildtspegepølse og røget dyrekølle af vildt fra Bangsbo, serveret med æble/gulerodschutney, sennep, hjemmebagt grovbrød og gedefriskost – anrettet på en rustik planke.

  • Hovedret: En “frokostburger” i slider-format med vildt fra Bangsbo, grønt, stuvede svampe og frisk bladsalat med klassisk mormordressing.

  • Dessert: Grillet sandkage med rødgrød, økologisk tykmælk fra Thise Mejeri og skovsyre.

Dertil blev der serveret økologiske safter, lokal øl samt vores egne specialiteter – hjemmelavet hyldeblomstsaft og iced tea.

“Det er en kæmpe ære for os at få lov til at levere frokosten til H.M. Kongen og H.M. Dronningen. For mig er det en anerkendelse af det arbejde, vi lægger i at bringe lokale råvarer og Bangsbos natur ind i vores madlavning. Jeg er glad for, at vi kunne vise, hvad Møllehuset og Frederikshavn står for,” siger Alfred Pichler, indehaver af Restaurant Møllehuset.

Selve dagen begyndte tidligt for os. Allerede fra morgenstunden var vi i gang med at stille op i Dyrehaven. Skovhuset og det tilhørende telt blev dækket op, og vi sørgede for, at omgivelserne tog sig ud på bedste vis. Da bålene blev tændt, bredte duften af røg og varme gløder sig mellem træerne og skabte den helt særlige atmosfære, vi ønskede at give kongeparret og deres følge. Naturen gjorde sit til at fuldende oplevelsen – solen skinnede, vinden susede blidt i trækronerne, og fuglesangen satte lyd til en dag, vi aldrig vil glemme.

“Det har været en intens, men utrolig givende proces at planlægge denne dag. Fra de første møder om menuen til de sidste detaljer omkring opdækning og logistik – vi har arbejdet som ét team for at skabe en helhedsoplevelse. At se det hele gå op i en højere enhed på dagen, med solskin, bålmad og kongeparret som gæster, var ganske enkelt magisk,” fortæller Lise Pichler, indehaver og ansvarlig for planlægningen af eventet på Møllehuset.

At få lov til at levere frokosten til kongeparret er for os på Møllehuset mere end blot en opgave. Det er en oplevelse, der forbinder os endnu tættere med Bangsbo og Frederikshavn, og det er en mulighed for at vise, hvordan lokale råvarer, madkultur og natur kan smelte sammen til en helhedsoplevelse.

Vi er utroligt stolte af at have bidraget til en dag, der ikke blot satte Bangsbo, men hele Frederikshavn Kommune i centrum. Det kongelige besøg vil stå tilbage som et minde om fællesskab, fest og stolthed – og som en dag, hvor vi fik lov til at dele vores passion for mad og vores kærlighed til området med selveste kongeparret.