Наши партнеры

Vinkort

Mousserende vine/Champagne

Bersano Spumante, Cuvée Dolce Rosso
Dybrød italiensk mousserende vin. Sødmefuld og perfekt ledsager til velkomst eller dessert.
 kr. 285,-

 

Mont Marcel Brut Reserva, Cava
Drue: Blend af Macabeo, Xarel-lo & Parellada. Denne Cava er klar og blank i glasset med smukke små bobler. Duften er præget af grønne noter af græs, citrus & æbler. Smagen er let sødmefuld med frisk frugt.
kr. 310,-  
Glas kr. 60,-

 

Mont Marcel Semi Secco, Cava
Drue: Blend af Macabeo, Xarel-lo & Parellada. Denne Cava er klar og blank i glasset med smukke små bobler. Duften er præget af grønne noter af græs, citrus & æbler. Smagen er let sødmefuld med frisk frugt.
kr. 295,-  
Glas kr. 55,- 

 

Domaine Ste. Michelle Brut
En frisk mousserende vin med smagsnuancer af grønne æbler. Druerne er Chardonnay og Pinot Noir og vinen er lavet efter "Methode Traditionelle". Smager skønt til brunch.
kr. 305,-

 

Crémant d'Alsace, Brut, René Muré
En dejlig frisk og tør mousserende vin med fin frugt i smagen og fine, sprøde perler.
kr. 325,-

 

Lasseaux & Fils Champagne Brut Non Vintage
En super klassisk champagne fra Vallée de la Marne lavet på 100 % Pinot Menier med klassisk bouquet af smør, nødder, citrus og grøn æble. Super til apefitif eller til skaldyr.
kr. 595,-

 

2010 Lasseuax & Fils Champagne Blanc de Blancs
En champagne udover det sædvanlige fra Vallée de la Marne lavet på 100 % chardonnay. En champagne, der har fået dégorgement i september 2015. En kompleks champagne med elegante bobler og klassiske undertoner af citrusfrugt, grøn æble og ristede noter.
kr. 1200,-

 

Champagne Brut Impérial, Möet & Chandon
En helstøbt, generøs og dynamisk champagne med en harmonisk blanding af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Vinen har en fyldig smag af frisk frugt, blomster og brioche.
kr. 795,-

 

* Der kan forekomme forskellige årgange. Spørg venligst tjeneren.


Rosévine

2016 Domaine De Pellehaut, Cötes De Gascogne
Frisk rosévin med noter af røde bær. Vinen har en kompleksitet og fedme, som gør vinen god til lyse fjerkræsretter samt fiskeretter i den kraftigere ende.
kr. 330,-

Magnumflasker

2012 Chäteau Tour Chapaux, Bordeaux Magnum
Kompleks næse domineret af solbærblade og lidt vanille-sødme. Smagen er blød og smidig med toner af livlig peber og ren, klar frugt. Kan med fordel nydes til ost, lam, vildt og okse.
kr. 560,-
 
2006 Chäteau Beaumont Haut-Médoc Magnum.       
Lækker moden nuanceret næse og smag, der byder på mokka, solbær og fine mineralske noter. Denne rødvin passer til kraftige kalveretter samt oksekød.
kr. 745,-
2014 Amaranta Montepulciano d`Ambruzzo Tenuta Ulisse.
Vinen dufter af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag med undertone af hindbær og kirsebær. Vinen passer perfekt til oksebøffer og kraftige, faste oste.
kr. 690,-

Hvidvine

Frankrig

2014 Riesling Reserve, Fernand Engel et Fils, Alsace
Drue: 100% Rieling, økologisk. Balanceret bouquet af frisk citrus med strejf af honning og fersken. Afslutningen er kort men helt tør.
kr. 320,-

 

2015 Pinot Gris Réserve, Bestheim Alsace
En vin der egner sig fornuftigt til lyst fjerkræ og røget laks. Let gul farve og en næse af abrikoser og tørrede frugter. Tør, fyldig og blød smag med en let krydret nuance.
kr. 280,-

 

2015 Sancerre Dom. De La Villaudiere
Drue: 100% Sauvignon Blanc. Klassisk Sancerre hvor duften har undertoner af citrus, hyld og æble. Vinen har en forfriskende syrlighed og massere af frugt.
kr. 355,-

 

*2015 Pouilly - Fumé Domaine de Fines Cailottes 
Drue: 100% Sauvignon Blanc. Vinen har en strågul farve. De fremtrædende toner i bouqueten er fersken, mango og abrikos. Smagen er fyldig, halvtør og med en fin balance mellem frugsyre og frugt. Smagsnuancerne spænder over fersken, ananas, mango og abrikos. Vinen er på toppen fra sit andet til sit fjerde år. Velegnet til krydret mad, lyst fjerkræ, vegetariske retter, skaldyr og magert fisk.
kr. 405,-
2013 Bourgogne Blanc Benjamin Leroux 
Her får man, hvad hvid Bourgogne kan, når det handler om terrior. En vin med en vis sprødhed, som forbliver rank hele indtrykket igennem. Passer godt til diverse fiskeretter samt milde oste.
kr. 420,-

 

2013 Albert Sounit Rully Blanc Les Saint-Jacques
Vinen har en klassisk tone af hasselnødder, smør, citrus samt æble. En vin, der har gennemgået maloaktisk gæring. Perfekt til lette fisk- og skaldyrsretter.
kr. 395,-

 

Tyskland

2016 Riesling, Eser Rheingau
Dette er en tør Riesling med duft af blomster, æble og citrus. Smagen er i fin harmoni med let fedme.
kr. 285,-

 

Italien

2014 Le Vele, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Moncaro
Le Vele er en tør, aromatisk, men også let bitter vin med et nøddeagtigt præg. Vinen er elegant og liflig og er derfor velegnet til lette fiskeretter og asiatiske retter.
kr. 290,- 

 

Spanien

2015 Esencia De Fontana, Chardonnay, Castilla-La Mancha
En international vinstil på den altid populære Chardonnaydrue. En vin i god balance og harmoni. Huset drives på bæredygtig vis.
kr. 245,-  
Glas kr. 60,-

 

Australien

*2015 Soumah Yarra Valley Chardonnay
Farven er intens gul & duften er fuld af tropisk frugtaroma blandet med mineraler og citrus. En vin med let krydrede noter fra fadlagringen.
kr. 340,-

USA

*2013 Hess Selection, Lake Count, Sauvignon Blanc, Californien
Drue: 100% Sauvignon Blanc. Stilen er frisk og sprød. I bouqueten fremtræder stikkelsbær og kiwi, i smagen fornemmes citrus og grapefrugt.
kr. 340,-

 

2013 Four Vines Naked Chardonnay Santa Barbara County USA 
En Chardonnay der ikke er blevet fadlageret, så det er druens flotte nuancer der sætter præget på denne flotte Chardonnay. Passer fint til Letrøget fisk, lyst fjerkræ samt pocheret fisk.
kr. 390.-

 

New Zealand

*2013 Sauvignon Blanc Villa Maria, Marlborough, New Zealand
Har en lys gylden farve med et klart grønt skær, smagen er liflig, forfriskende, rigt sammensat med krydret frugt, den afsluttende bouquet er frugtfyldt med "egetræets" fine toner.
kr. 335,-

 


Rødvine

Frankrig

*2013 Bourgogne Rouge, Domaine Bertrand Ambroise, Bourgogne
Drue: 100% Pinot Noir. Fransk rødvin fra den nordlige del af Bourgogne. En vin fyldt med masser af charmerende, frugtige toner og duft og smag af lyse bær som jordbær og hindbær. Vinen har en frisk syre og ganske lette tanniner.
kr. 335,-

 

*2011 Gevrey Chambertin, Bertrand Ambroise, Bourgogne
Drue: 100% Pinot Noir. Her er der tale om en klassisk Bourgogne. En vin med animalske toner og duft af hindbær og tobak. Smagen er frugtig med undertoner af lakrids. Passer fint til kalv og sommerbuk.
kr. 545,-

 

2012 Pommard, Domaine de la Vougearie, Les Petits Noizons
Denne vin kommer fra en af topproducenterne i Bourgogne. Super smag og duft af hindbær. Vinen er fyldig og blød med fede taniner og elegance i frugten.
kr. 995,-

 

*2014 Rasteau, Côte de Rhône Villages, M. Charpoutier
Har en dybrød farve, en let krydret bouquet, med lette undertoner af moden frugt. Vinen er god til lysere kødretter, lam og fisk.
kr. 325,-

 

*2012 Châteuneuf-du-Pape, Domaine Côte d'l Ànge, Rhônedalen
Druer: Grenache, Mourvèrde, Cinsault og Syrah. Her er en klassisk Châteuneuf-du-Pape, som ligger i den kraftige ende af Rhône. En dejlig krydret vin med duft og smag af bær, cedertræ, peber og krydderier.
kr. 515,-

 

*2012 Chateau de Ricaud, Côtes  de Bourdeaux, Cadillac
Kompleks næse domineret af solbærblade og lidt vanillie-sødme. Smagen er blød og smidig med toner af livlig peber og ren, klar frugt. Kan med fordel nydes til ost, lam, vildt og okse.
kr. 315,-
 
*2014 Château Roc St. Michel Saint-Emilion Grand Cru
En super St. Emilion med den kendte bær- og trøffelduft, lang og behagelig eftersmag.
kr. 395,-

 

2010 Pédesclaux Pauillac Grand Cru Classé
Chateau Pédesclaux Pauillac er en klassisk Pauillac. I duften findesslbær, læder og chokolade. Smagen er fyldig med en struktur mellem tannin og frugt.
kr. 995,-

 

Italien

2012 Blauburgunder Erste Neue Alto Adige Mezzan
En vin med masser af bærnoter, såsom hindbær og blåbær og lyse pebernoter. Passer perfekt til lettere retter, som lyst fjerkræ og stegte fiskeretter.
kr. 370,-

 

*2014 Barbera d´Alba Superiore Bel Colle, Piemonte
Drue: 100 % Barbera. En klassisk Barbera fra Piemonte med dejlig ren frugt. Vinen har en flot duft og smag af kirsebær med en saftig, frisk frugtsyre. Særdeles velegnet til lidt kraftige stegte fiskeretter eller fjerkræ.
kr. 365,-

 

2013 Sangiovese Di Romangne Reserva 
Drue: 85 % Sangiovse og 15 % Cabernet Sauvignon. Vinen har en klar rubinrød farve, en bouquet af blomster og frugt samt en fed, tør og harmonisk smag og lang eftersmag.
kr. 385,-

 

2012 Pêppoli Chaianti Classico Antinori
Flot og klassisk Chianti med en nuanceret duft med bær, tobak og krydderier. Smagen er rund, kompleks og koncentreret med lidt kant af tanniner.
kr. 395,-

 

*2014 Rosso di Montalcino, Tenuta Il Poggione, Toscana
Drue 100% Sangiovese. Rosso di Motalcino, også kaldet Brunellos lillebror, er en vin fuld af saft og frugt. Et meget charmerende glas vin med spændstig og frisk frugtsyre.
kr. 390,-

 

2012 Tignanello IGT. Toscana
Tignanello er blandt en af Italiens ikoniske vine. Fremstilles typisk af 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Denne vin blev startskuddet for begrebet super-toscaner.
kr. 1.095,-

 

2015 Toscana Santa Christina, Antinori
En harmonisk og kompleks vin på 100% Sangiovese som fadlagres i 12 måneder. Kirsebær og vanilje er de dominerende indtryk og står fint til kraftige retter, f.eks. vildt.
kr. 310,-

 

2009 Barolo, Abobona, Pressenda
Vinen dufter af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag med undertoner af hindbær og kirsebær. Qua sin alder har vinen nu opnået modne tanniner. Vinen passer perfekt til oksebøffer og kraftige faste oste.
kr. 680,-

 

*2015 Valpolicella Classico Superiore "Rafael" Tomassi
Drue: Corvina Vorenese, Radinella og Molinera. Flot og harmonisk vin med det klassiske italienske islæt. Vinen har en stor aroma med god frugt og fint præg af egetræ. Er lagret i 18 måneder på slovenske fade.
kr. 320,-

 

2015 Langhe, Nebbiolo, Bruno Rocca     
En super frugtig Nebbiolo med en intens aroma af hindbær og kirsebær. Let krydret med harmonisk afslutning. Lagret på franske fade i 12 måneder.
kr. 385,-

 

*2011 Amarone della Valipolicia, Tajapiera
Denne er en af de mest intense, mest koncentrerede og fyldige rødvine, der findes. Den er uendelig fløjelsblød og dyb, vibrerende mørk i farven, fed og fyldig og flot afrundet. Fuld af frugt - især kirsebær og med enorm power, en rigtig populær og vellykket Amarone.
kr. 595,-

 

Spanien

2014 Alvaro Palacios, Petalos del Bierzo
Denne vin er dyb og tæt med let lilla skær. Vinens aromaer har dufte af hindbær og lakrids, mens smagen er intens frugtig. Passer fint til retter med kalv og gris.
kr. 345,-

 

*2014 "Pago de Cirsus" Vendimia Seleccionada, Navarra
Super vin lavet på Tempranillo-Merlot-Syrah. Den fremstår som en vin, der er fuld balance mellem syre og sødme.
kr. 280,-

 

2012 Nassos, Priorat
En dybrød og klassisk priorat med superb balance, som byder på mineralsk kølighed i frugten. Duft og smag af modne, mørke bær med et snert af tobak og mokka i bouqueten. Vinene vil gå godt til mørke kødretter, såsom vildt, kalv og okse, samt braiserede retter.
kr. 395,-

 

2013 Rioja, La Montesa Crianza, Alvaro Palacios
Duften har en let sødme med mørke kirsebær sat krydderier. Smagen er frisk og imødekommende med en blød og lang eftersmag. Passer fint til lette kødretter.
kr. 345,-

 

2015 Esencia De Fontana Syrah, Castilla-La Mancha
En vin lavet på 100% Syrah, fremstår i glasset som harmonisk med krydrede undertoner. Huset drives på bæredygtig vis.
kr. 245,-
Glas kr. 60,-

 

Østrig

2011 Anton Bauer Zweigelt, Alte Reben, Wagram
Frisk, saftig vin på Zweigelt-druen. Med klar duft af røde kirsebær og en anelse krydderi i baggrunden. Smagen er frisk med fine, bløde tanniner.  En frisk rødvin, der kan nydes let afkølet til lettere retter.
kr. 390,-

 

Chile

*2015 Pinot Noir Reserve, Veramonte, Casablanca Valley 
Drue: 100% Pinot Noir. En blød og rund vin med klassiske toner af røde bær kombineret med en let krydret finish. Velegnet til fjerkræ, kalv og lam.
kr. 325,- 

 

Argentina

2015 Finca Sopenia Reserve, Malbec
En vin med masser af fylde og kraft. Med noter af mørke bær, svesker og kakao. Passer til krydret mad og kraftige kødretter.
kr. 320,-

 

Australien

*2015 Terra Barossa, Shiraz, Barossa Valley
Dyb rød farve med en stor duft. En rødvin, der vil være en fremragende ledsager til dit bedste stykke oksekød eller andre intense kødretter.
kr. 365,- 

 

2012 Peter Lehmann Futures, Shiraz, Barossa Valley
Drue: 100% Shiraz. Vinen har en tydelig bouquet af mørke blommer, chokolade og undertoner af lakrids. Smagen er blød og fyldig med masser af intens frugt og flotte tanniner.
kr. 385,- 

 

2006 Pether Lehmann Stonewell, Shiraz, Barossa Valley
Drue: 100% Shiraz fra de bedste og ældste vinstokke i Barossa. Mørk og dyb farve og bouquet af mørke frugter, mørk chokolade og egetræ. Smagen er blød og fyldig med tæt struktur og fine tanniner, eftersmagen er lang og vedvarende.
kr. 820,- 

 

USA

*2013 Hayes Ranch, Zinfandel, Lucky Horseshoe, Wente Wineyards, USA
Drue: 88% Zinfandel, 8% Barbera, 4% Petite Sirah. En kraftfuld Zinfandel, dyb lilla farve med duft af brombær, læder og lidt fad.
kr. 315,-

 

2012 Brazin Lodi, Delicato, California Central Valley
Drue: 85% Zinfandel, 15% Petite Sirah. Vinen har en flor mørk farve  og intens duft af krydderier og kaffe. I smagen fornemmes blommer, chokolade og vanillie. En højt prislønnet vin.
kr. 390,- 

 

*2014 Avalon Cabernet Sauvignon, Avalon Vinery, Californien
Drue: 81% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot, 8% Zinfandel. Dufter af hindbær og saftige kirsebær, smag af chokolade og ristede mandler. En meget alsidig vin, der nemt kan drikkes alene, men som også passer godt til kalv, okse og lam.
kr. 310,-

 

2013 Forefront Pinot Noir Pine Ride vineyards, Sonoma Valley
En Pinot med de klassiske aromaer af hindbær, jorbær og kirsebær. Smagen er blød og fyldig med en elegant finish. Egner sig godt til lette kødretter og fjerkræ.
kr. 385,-

 


Hedvine/Dessertvine

"Sol del Mediterráneo" Moscatel D.O. Valencia
En dejlig Moscatel vin fra det spanske vindistrikt Valencia, hvis vinproduktion har rødder tilbage til det romerske imperium, perfekt som dessertvin eller aperitif
kr. 295,- 

 

Moscatel, Classica, Bodegas Hidalgo, Andalusien
En rig sherry med en flot ravfarve. Duft af orange, kanel og marmelade. Smagen er sød og krydret - oplagt til is, frugt, bær eller som ledsager til god kaffe.
75 cl. kr. 295,-  
Glas kr. 45,-

 

2013 La Playa, Sauvignon Blanc, Late Harvest Colchugua Valley
Sød bouquet af fersken, citrus og vanillie. Fyldig smag, perfekt balance mellem sødme og friskhed.
50 cl. kr. 235,-

 

2015 Château Les Arroucats, St. Croix du Mont
Vinen er strågul og bouqueten er præget af abrikos og pæredufte. I smagen går abrikosen igen samt honning. En svag syre fra Sauvignon Blanc giver vinen rygrad og friskhed.
75 cl. kr. 315,-

 

*2013 Banyuls, M Chapoutier
En kraftfuld rød dessert/aperitifvin fremstillet på Grenache Noir druer. Rødbrun farve med hedvinsagtig bouquet - nærmet som et miks mellem portvin og madeira. Rummer et utal af nuancer bla. krydderier og nødder.
50 cl. kr. 325,-

 

Warre's Heritage Ruby
Denne portvin er mørk rød med god duft af solmodne bær. "Fed" varm smag med nuancer af rosiner og blommer.
kr. 405,-

 

Warre's Otima 10 års Tawny, Duoro
Farven er gyldenbrun og god duft af tørret frugt og valnødder. Smagen er nærmest cremet, blød med nuancer af nødder og puddersukker.
50 cl. kr. 595,-

 

The King, Peter Lehmann, Sydaustralien
Drue: 52% Shiraz og 48% Touriga Nacinal. Sidstnævnte druesort er netop en af de druesorter, som benyttes i Portugal til fremstilling af Vintage Ports. Denne vin har en næse af modne kirsebær og tørrede frugter, samt en blød og fyldig smag af figner og blommer, der udmunder i en tør eftersmag.
kr. 595,-

 

Lustau San Emilio Pedro Ximénez Sherry
En Sherry som har en indbydende duft af rosiner, svesker og figner. Smagen er intens, cremet, koncentreret og sød. Passer godt til desserter med fyldige kager.
75 cl. kr. 350,-
Glas kr. 50,-

 

*ved stjernemarkerede vine kan der forekomme forskellige årgange - spørg venligst tjeneren.

Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort vin
Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort middag med vin
Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort vin champagne mousserende vin
Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort champagne vin mousserende vin

På Restaurant Møllehuset er vores vinkort sammensat af vine, som er nøje udvalgte af vores Restaurantchef & sommelier. Vi har næsten alt, hvad hjertet begærer og kan tilbyde mange udsøgte smagsoplevelser.