Vinkort

Mousserende vine/Champagne

Batasiolo Moscato Rosé  
Dybrød italiensk mousserende vin. Sødmefuld og perfekt ledsager til velkomst eller dessert.
 kr. 330,-

 

Mont Marcel Brut Reserva, Cava
Drue: Blend af Macabeo, Xarel-lo & Parellada. Denne Cava er klar og blank i glasset med smukke små bobler. Duften er præget af grønne noter af græs, citrus & æbler. Smagen er let sødmefuld med frisk frugt.
kr. 325,-  
Glas kr. 65,-

 

Mont Marcel Semi Secco, Cava
Drue: Blend af Macabeo, Xarel-lo & Parellada. Denne Cava er klar og blank i glasset med smukke små bobler. Duften er præget af grønne noter af græs, citrus & æbler. Smagen er let sødmefuld med frisk frugt.
kr. 325,-  
Glas kr. 65,- 

 

Domaine Ste. Michelle Brut
En frisk mousserende vin med smagsnuancer af grønne æbler. Druerne er Chardonnay og Pinot Noir og vinen er lavet efter "Methode Traditionelle". Smager skønt til brunch.
kr. 330,-

 

Crémant d'Alsace, Brut, René Muré
En dejlig frisk og tør mousserende vin med fin frugt i smagen og fine, sprøde perler.
kr. 335,-

 

Pol Roger Brut N.W.
En helstøbt, generøs og dynamisk champagne med en harmonisk blanding af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Vinen har en fyldig smag af frisk frugt, blomster og brioche.
kr. 795,-

 

* Der kan forekomme forskellige årgange. Spørg venligst tjeneren.


Rosévine

2016 Domaine De Pellehaut, Cötes De Gascogne
Frisk rosévin med noter af røde bær. Vinen har en kompleksitet og fedme, som gør vinen god til lyse fjerkræsretter samt fiskeretter i den kraftigere ende.
kr. 330,-

Magnumflasker

2012 Château Tour Chapaux, Bordeaux Magnum
Kompleks næse domineret af solbærblade og lidt vanille-sødme. Smagen er blød og smidig med toner af livlig peber og ren, klar frugt. Kan med fordel nydes til ost, lam, vildt og okse.
kr. 495,-
 

Hvidvine

Frankrig

2014 Riesling Reserve, Fernand Engel et Fils, Alsace
Drue: 100% Rieling, økologisk. Balanceret bouquet af frisk citrus med strejf af honning og fersken. Afslutningen er kort men helt tør.
kr. 340,-

 

2015 Pinot Gris Réserve, Bestheim Alsace
En vin der egner sig fornuftigt til lyst fjerkræ og røget laks. Let gul farve og en næse af abrikoser og tørrede frugter. Tør, fyldig og blød smag med en let krydret nuance.
kr. 280,-

 

2015 Sancerre Dom. De La Villaudiere
Drue: 100% Sauvignon Blanc. Klassisk Sancerre hvor duften har undertoner af citrus, hyld og æble. Vinen har en forfriskende syrlighed og massere af frugt.
kr. 355,-

 

*2015 Pouilly - Fumé Domaine de Fines Cailottes 
Drue: 100% Sauvignon Blanc. Vinen har en strågul farve. De fremtrædende toner i bouqueten er fersken, mango og abrikos. Smagen er fyldig, halvtør og med en fin balance mellem frugsyre og frugt. Smagsnuancerne spænder over fersken, ananas, mango og abrikos. Vinen er på toppen fra sit andet til sit fjerde år. Velegnet til krydret mad, lyst fjerkræ, vegetariske retter, skaldyr og magert fisk.
kr. 405,-

 

2017 Bourgogne Blanc Benjamin Leroux 
Her får man, hvad hvid Bourgogne kan, når det handler om terrior. En vin med en vis sprødhed, som forbliver rank hele indtrykket igennem. Passer godt til diverse fiskeretter samt milde oste.
kr. 420,-

 

2014 Albert Sounit Rully Blanc Les Saint-Jacques
Vinen har en klassisk tone af hasselnødder, smør, citrus samt æble. En vin, der har gennemgået maloaktisk gæring. Perfekt til lette fisk- og skaldyrsretter.
kr. 395,-

 

2018 Chablis Joseph Drouhin
Sprød og aromatisk vin med toner af citrusfrugt og koriander. Blød smag med stor fylde
og forfriskende syre.
kr. 395,-

 

Tyskland

2016 Riesling, Eser Rheingau
Dette er en tør Riesling med duft af blomster, æble og citrus. Smagen er i fin harmoni med let fedme.
kr. 295,-

 

Italien

2018 Le Vele, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Moncaro
Le Vele er en tør, aromatisk, men også let bitter vin med et nøddeagtigt præg. Vinen er elegant og liflig og er derfor velegnet til lette fiskeretter og asiatiske retter.
kr. 290,- 

 

Spanien

2017 Esencia De Fontana, Chardonnay, Castilla-La Mancha
En international vinstil på den altid populære Chardonnaydrue. En vin i god balance og harmoni. Huset drives på bæredygtig vis.
kr. 255,-  
Glas kr. 65,-

 

Australien

*2017 Soumah Yarra Valley Chardonnay
Farven er intens gul & duften er fuld af tropisk frugtaroma blandet med mineraler og citrus. En vin med let krydrede noter fra fadlagringen.
kr. 340,-

USA

*2013 Hess Selection, Lake Count, Sauvignon Blanc, Californien
Drue: 100% Sauvignon Blanc. Stilen er frisk og sprød. I bouqueten fremtræder stikkelsbær og kiwi, i smagen fornemmes citrus og grapefrugt.
kr. 340,-

 

2013 Four Vines Naked Chardonnay Santa Barbara County USA 
En Chardonnay der ikke er blevet fadlageret, så det er druens flotte nuancer der sætter præget på denne flotte Chardonnay. Passer fint til Letrøget fisk, lyst fjerkræ samt pocheret fisk.
kr. 390.-

 

New Zealand

*2018 Sauvignon Blanc Villa Maria, Marlborough, New Zealand
Har en lys gylden farve med et klart grønt skær, smagen er liflig, forfriskende, rigt sammensat med krydret frugt, den afsluttende bouquet er frugtfyldt med "egetræets" fine toner.
kr. 335,-

 


Rødvine

Frankrig

*2018 Bourgogne Rouge, Domaine Bertrand Ambroise, Bourgogne
Drue: 100% Pinot Noir. Fransk rødvin fra den nordlige del af Bourgogne. En vin fyldt med masser af charmerende, frugtige toner og duft og smag af lyse bær som jordbær og hindbær. Vinen har en frisk syre og ganske lette tanniner.
kr. 335,-

 

*2013 Gevrey Chambertin, Bertrand Ambroise, Bourgogne
Drue: 100% Pinot Noir. Her er der tale om en klassisk Bourgogne. En vin med animalske toner og duft af hindbær og tobak. Smagen er frugtig med undertoner af lakrids. Passer fint til kalv og sommerbuk.
kr. 545,-

 

2012 Pommard, Domaine de la Vougearie, Les Petits Noizons
Denne vin kommer fra en af topproducenterne i Bourgogne. Super smag og duft af hindbær. Vinen er fyldig og blød med fede taniner og elegance i frugten.
kr. 995,-

 

*2017 Rasteau, Côte de Rhône Villages, M. Charpoutier
Har en dybrød farve, en let krydret bouquet, med lette undertoner af moden frugt. Vinen er god til lysere kødretter, lam og fisk.
kr. 350,-

 

*2016 Châteuneuf-du-Pape, Domaine Côte d'l Ànge, Rhônedalen
Druer: Grenache, Mourvèrde, Cinsault og Syrah. Her er en klassisk Châteuneuf-du-Pape, som ligger i den kraftige ende af Rhône. En dejlig krydret vin med duft og smag af bær, cedertræ, peber og krydderier.
kr. 515,-

 

*2014 Château de Ricaud, Côtes  de Bourdeaux, Cadillac
Kompleks næse domineret af solbærblade og lidt vanillie-sødme. Smagen er blød og smidig med toner af livlig peber og ren, klar frugt. Kan med fordel nydes til ost, lam, vildt og okse.
kr. 315,-
 
*2014 Château Roc St. Michel Saint-Emilion Grand Cru
En super St. Emilion med den kendte bær- og trøffelduft, lang og behagelig eftersmag.
kr. 395,-

 

2010 Pédesclaux Pauillac Grand Cru Classé
Chateau Pédesclaux Pauillac er en klassisk Pauillac. I duften findesslbær, læder og chokolade. Smagen er fyldig med en struktur mellem tannin og frugt.
kr. 995,-

 

Italien

2015 Sangiovese Di Romangne Reserva 
Drue: 85 % Sangiovse og 15 % Cabernet Sauvignon. Vinen har en klar rubinrød farve, en bouquet af blomster og frugt samt en fed, tør og harmonisk smag og lang eftersmag.
kr. 385,-

 

2016 Pêppoli Chaianti Classico Antinori
Flot og klassisk Chianti med en nuanceret duft med bær, tobak og krydderier. Smagen er rund, kompleks og koncentreret med lidt kant af tanniner.
kr. 395,-

 

*2017 Rosso di Montalcino, Tenuta Il Poggione, Toscana
Drue 100% Sangiovese. Rosso di Motalcino, også kaldet Brunellos lillebror, er en vin fuld af saft og frugt. Et meget charmerende glas vin med spændstig og frisk frugtsyre.
kr. 390,-

 

2012 Tignanello IGT. Toscana
Tignanello er blandt en af Italiens ikoniske vine. Fremstilles typisk af 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Denne vin blev startskuddet for begrebet super-toscaner.
kr. 1.095,-

 

2009 Barolo, Abobona, Pressenda
Vinen dufter af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag med undertoner af hindbær og kirsebær. Qua sin alder har vinen nu opnået modne tanniner. Vinen passer perfekt til oksebøffer og kraftige faste oste.
kr. 680,-

 

2015 Fabiano Amarone Della Valpolicella Classico 
Vinen har en mørk, granatrød farve med sorte reflekser. Duften er elegant med let krydrede toner af egetræ og mokka. Her findes også en stor koncentration af moden rød frugt. Smagen er tør og velbalanceret med en meget intens kerne af rå frugt og en typisk bitter afslutning.
En Amarone i den gode klassiske stil. Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grillretter, vildt og ost.
kr. 699,-

 

*2016 Valpolicella Classico Superiore "Rafael" Tomassi
Drue: Corvina Vorenese, Radinella og Molinera. Flot og harmonisk vin med det klassiske italienske islæt. Vinen har en stor aroma med god frugt og fint præg af egetræ. Er lagret i 18 måneder på slovenske fade.
kr. 330,-

 

2015 Langhe, Nebbiolo, Bruno Rocca     
En super frugtig Nebbiolo med en intens aroma af hindbær og kirsebær. Let krydret med harmonisk afslutning. Lagret på franske fade i 12 måneder.
kr. 385,-

 

*2011 Amarone della Valipolicia, Tajapiera
Denne er en af de mest intense, mest koncentrerede og fyldige rødvine, der findes. Den er uendelig fløjelsblød og dyb, vibrerende mørk i farven, fed og fyldig og flot afrundet. Fuld af frugt - især kirsebær og med enorm power, en rigtig populær og vellykket Amarone.
kr. 595,-

 

Østrig

*2019 Sant Thias, Pinot Noir, Burgenland   
Sprød Pinot Noir med masser af frugt & duft af sensommerbær. Let rødvin til lette kødretter samt griller fisk.
kr. 280,-

 

Spanien

2014 Alvaro Palacios, Petalos del Bierzo
Denne vin er dyb og tæt med let lilla skær. Vinens aromaer har dufte af hindbær og lakrids, mens smagen er intens frugtig. Passer fint til retter med kalv og gris.
kr. 345,-

 

*2017 "Pago de Cirsus" Vendimia Seleccionada, Navarra
Super vin lavet på Tempranillo-Merlot-Syrah. Den fremstår som en vin, der er fuld balance mellem syre og sødme.
kr. 280,-

 

2012 Nassos, Priorat
En dybrød og klassisk priorat med superb balance, som byder på mineralsk kølighed i frugten. Duft og smag af modne, mørke bær med et snert af tobak og mokka i bouqueten. Vinene vil gå godt til mørke kødretter, såsom vildt, kalv og okse, samt braiserede retter.
kr. 395,-

 

2013 Rioja, La Montesa Crianza, Alvaro Palacios
Duften har en let sødme med mørke kirsebær sat krydderier. Smagen er frisk og imødekommende med en blød og lang eftersmag. Passer fint til lette kødretter.
kr. 345,-

 

2017 Esencia De Fontana Syrah, Castilla-La Mancha
En vin lavet på 100% Syrah, fremstår i glasset som harmonisk med krydrede undertoner. Huset drives på bæredygtig vis.
kr. 255,-
Glas kr. 65,-

 

Chile

2016 Viña Tarapacá Gran Reserva, Cabernet Sauvignon   
Flot dybrød farve med Bordeaux kant. Duften er typisk Cabernet Sauvignon me solbær og brombær samt et lille strejf af læder fra  fadlagringen. Smagen er kraftfuld med silkebløde tanniner, der smyger sig om tungen. En fin ledsager til okse- og kalvekød.
kr. 375,-

 

Argentina

2018 Finca Sopenia Reserve, Malbec
En vin med masser af fylde og kraft. Med noter af mørke bær, svesker og kakao. Passer til krydret mad og kraftige kødretter.
kr. 320,-

 

Australien

*2015 Terra Barossa, Shiraz, Barossa Valley
Dyb rød farve med en stor duft. En rødvin, der vil være en fremragende ledsager til dit bedste stykke oksekød eller andre intense kødretter.
kr. 365,- 

 

2013 Peter Lehmann Futures, Shiraz, Barossa Valley
Drue: 100% Shiraz. Vinen har en tydelig bouquet af mørke blommer, chokolade og undertoner af lakrids. Smagen er blød og fyldig med masser af intens frugt og flotte tanniner.
kr. 385,- 

 

2006 Pether Lehmann Stonewell, Shiraz, Barossa Valley
Drue: 100% Shiraz fra de bedste og ældste vinstokke i Barossa. Mørk og dyb farve og bouquet af mørke frugter, mørk chokolade og egetræ. Smagen er blød og fyldig med tæt struktur og fine tanniner, eftersmagen er lang og vedvarende.
kr. 820,- 

 

USA

*2015 Hayes Ranch, Zinfandel, Lucky Horseshoe, Wente Wineyards, USA
Drue: 88% Zinfandel, 8% Barbera, 4% Petite Sirah. En kraftfuld Zinfandel, dyb lilla farve med duft af brombær, læder og lidt fad.
kr. 315,-

 

2015 Brazin Lodi, Delicato, California Central Valley
Drue: 85% Zinfandel, 15% Petite Sirah. Vinen har en flor mørk farve  og intens duft af krydderier og kaffe. I smagen fornemmes blommer, chokolade og vanillie. En højt prislønnet vin.
kr. 390,- 

 

*2017 Avalon Cabernet Sauvignon, Avalon Vinery, Californien
Drue: 81% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot, 8% Zinfandel. Dufter af hindbær og saftige kirsebær, smag af chokolade og ristede mandler. En meget alsidig vin, der nemt kan drikkes alene, men som også passer godt til kalv, okse og lam.
kr. 310,-

 

2013 Forefront Pinot Noir Pine Ride vineyards, Sonoma Valley
En Pinot med de klassiske aromaer af hindbær, jorbær og kirsebær. Smagen er blød og fyldig med en elegant finish. Egner sig godt til lette kødretter og fjerkræ.
kr. 385,-

 


Hedvine/Dessertvine

"Sol del Mediterráneo" Moscatel D.O. Valencia
En dejlig Moscatel vin fra det spanske vindistrikt Valencia, hvis vinproduktion har rødder tilbage til det romerske imperium, perfekt som dessertvin eller aperitif
kr. 295,- 

 

2016 La Playa, Sauvignon Blanc, Late Harvest Colchugua Valley
Sød bouquet af fersken, citrus og vanillie. Fyldig smag, perfekt balance mellem sødme og friskhed.
50 cl. kr. 235,-

 

2017 Château Les Arroucats, St. Croix du Mont
Vinen er strågul og bouqueten er præget af abrikos og pæredufte. I smagen går abrikosen igen samt honning. En svag syre fra Sauvignon Blanc giver vinen rygrad og friskhed.
75 cl. kr. 315,-

 

*2015 Banyuls, M Chapoutier
En kraftfuld rød dessert/aperitifvin fremstillet på Grenache Noir druer. Rødbrun farve med hedvinsagtig bouquet - nærmet som et miks mellem portvin og madeira. Rummer et utal af nuancer bla. krydderier og nødder.
50 cl. kr. 325,-

 

Warre's Heritage Ruby
Denne portvin er mørk rød med god duft af solmodne bær. "Fed" varm smag med nuancer af rosiner og blommer.
kr. 405,-

 

Warre's Otima 10 års Tawny, Duoro
Farven er gyldenbrun og god duft af tørret frugt og valnødder. Smagen er nærmest cremet, blød med nuancer af nødder og puddersukker.
50 cl. kr. 595,-

 

The King, Peter Lehmann, Sydaustralien
Drue: 52% Shiraz og 48% Touriga Nacinal. Sidstnævnte druesort er netop en af de druesorter, som benyttes i Portugal til fremstilling af Vintage Ports. Denne vin har en næse af modne kirsebær og tørrede frugter, samt en blød og fyldig smag af figner og blommer, der udmunder i en tør eftersmag.
kr. 595,-

 

Lustau San Emilio Pedro Ximénez Sherry
En Sherry som har en indbydende duft af rosiner, svesker og figner. Smagen er intens, cremet, koncentreret og sød. Passer godt til desserter med fyldige kager.
75 cl. kr. 350,-
Glas kr. 50,-

 

*ved stjernemarkerede vine kan der forekomme forskellige årgange - spørg venligst tjeneren.

Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort vin
Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort middag med vin
Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort vin champagne mousserende vin
Restaurant Møllehuset frederikshavn vinkort champagne vin mousserende vin

På Restaurant Møllehuset er vores vinkort sammensat af vine, som er nøje udvalgte af vores Restaurantchef & sommelier. Vi har næsten alt, hvad hjertet begærer og kan tilbyde mange udsøgte smagsoplevelser.